HOME    WIE ZIJN WIJ?    CONTACT    ZOEKEN    SITEMAP  
http://www.homesolutions.nl/
 Zoeken
 
WAT WIL IK IN HUIS?
MIJN WENSENOVERZICHT
SERVICE
HET NIEUWE WONEN
PRODUCTEN
BOUWPARTNERS
WIE ZIJN WIJ?
VOORBEELDVERHALEN
VOORBEELDVERHALEN VAN ALLE GEMAKKEN VOORZIEN

Huisinstallatie KISS - van alle gemakken voorzien

In het kleine dorpje Dieteren in Zuid Limburg hebben Cyril Bongaerts en Ankie Mofers hun droomhuis verwezenlijkt. Ze zijn zelf nauw betrokken geweest bij de bouw van het huis en hebben bewust gekozen voor het KISS systeem in hun woning. Ze vertellen er dan ook vol trots over.

“Stopcontacten zitten altijd op de verkeerde plaats”

Cyril en Ankie hebben veel gesproken met mensen die zelf een huis hebben gebouwd. ‘En van de dingen die steeds naar voren kwam, was het advies om vooral te zorgen voor genoeg stopcontacten in huis’, aldus Cyril. ‘Ook hoorde ik maar al te vaak, dat de stopcontacten op de verkeerde plaats zaten. Dus besloten we er liever teveel te plaatsen, dan dat we achteraf overal verlengsnoeren door ons huis hebben lopen.’
Met dat idee in hun achterhoofd, werd in overleg met installateur Marcel van der Linden een bouwtekening vol stopcontacten, tv- en telefoonaansluitingen gemaakt.
Meer informatie over KISS?
Lees hier meer over KISS

Heel snel voor KISS gekozen

De maandag daarop ging Marcel toevallig op cursus bij Hager en daar hoorde hij over het systeem KISS. Marcel: ‘Diezelfde dag nog heb ik Cyril en Ankie gebeld, omdat ik dit een veel betere oplossing voor hun huis vond. Het stel is samen met Marcel in de demowoning bij Hager in ’s-Hertogenbosch gaan kijken en eigenlijk is daar meteen besloten: “dat doen we!”. KISS sloot perfect aan bij de eerste noodzaak om voldoende aansluitpunten in huis te creren.
Die middag bij Hager werd echter al snel duidelijk dat KISS veel meer inhield, dat er een heel concept achter zat. Dat de basis voor huisautomatisering aanwezig is, je heel veel zaken met de afstandsbediening kunt bedienen en bijvoorbeeld de rolluiken op het systeem kunt aansluiten.
>> Over veel dingen aangaande het huis is heel lang getwijfeld, maar het besluit om KISS te nemen was snel genomen <<

En dan valt er nog veel meer te kiezen…

Behalve de kleur van de plint, en het aantal, het type en de plek van alle aansluitpunten, kon ook de plaats van de schakelaars worden gekozen. KISS schakelaars zijn draadloos en zelfklevend, dus overal tegenaan te bevestigen.
Volgens het stel hebben de schakelaars werkelijk overal rondgezworven, voordat ze een vast plekje tegen de muur hebben gekregen. ‘Dat is best een groot voordeel. Terwijl je het huis in gebruik hebt, zie je gaandeweg wat de beste plek voor zo’n knop is. Ook zie je waar je eventueel nog een extra schakelaar zou kunnen gebruiken. Je kunt zelf bepalen hoe hoog je de schakelaars plaatst. Beneden in de kelder zit de knop bijvoorbeeld iets lager. Omdat Ankie daar nogal eens haar handen vol papieren heeft, is het makkelijker om het licht met haar elleboog uit te doen.’

"Gewoon mooi"

Naast de genoemde voordelen, vindt Ankie de plinten ook gewoon erg mooi. De kleur was snel gekozen, het stel had direct een mooie aluminium-kleur gezien die hen aanstond. ‘We wilden de inrichting graag strak houden. Deze KISS plinten passen perfect bij onze marmeren vloer en open haard. En je hoeft niets meer te schilderen. Het laatste wat altijd nog moet gebeuren, zijn de plinten en die afwerking duurt dan nog een jaar. Nu zitten ze er gelijk op en klaar ben je.’

KISS zeer flexibel

In een traditioneel gebouwde woning zit je altijd vast aan de plaatsen van de stopcontacten en de aansluitingen, in een KISS woning ben je veel flexibeler. Cyril geeft een voorbeeld van die flexibiliteit. Heel veel meubels in hun woning zijn nieuw aangeschaft. Daar was een behoorlijke levertijd mee gemoeid, zodat je van tevoren moeilijk kon inschatten waar alles precies zou komen te staan. Maar ze hebben ondervonden dat later nog iets bijplaatsen of verplaatsen gemakkelijk genoeg gaat. Zo heeft Marcel na de oplevering n stopcontact een stukje naar rechts verplaatst, omdat een kast net iets te breed bleek.

Nooit meer hakken en breken

‘En als ik bijvoorbeeld later de televisie in een andere hoek wil zetten, hoef ik Marcel maar te bellen en dan wordt het geregeld. Er hoeven geen muren opengebroken te worden, want Marcel maakt de plint open, verplaatst de aansluitingen en klikt de plint weer dicht. Klaar!
> Zie ook het verhaal ‘Veel comfort en veiligheid’.
  Woordenlijst  
 
 © Hager Home Solutions l Auteursrecht I Sitevoorwaarden I Hager zakelijk | Cookies I Privacy