HOME    WIE ZIJN WIJ?    CONTACT    ZOEKEN    SITEMAP  
http://www.homesolutions.nl/
 Zoeken
 
WAT WIL IK IN HUIS?
MIJN WENSENOVERZICHT
SERVICE
HET NIEUWE WONEN
PRODUCTEN
BOUWPARTNERS
WIE ZIJN WIJ?
VOORBEELDVERHALEN
VOORBEELDVERHALEN SCHAKELEN WORDT BEDIENEN

Schakelen wordt bedienen

Vaak bedient een muurschakelaar een plafondlamp. Hager schakelaars zijn echter programmeerbaar voor meerdere functies, of het nu het schakelen van een schemerlamp of meerdere lampen tegelijk is, het dimmen van lampen of het bedienen van rolluiken. Lees hoe Cyril en Ankie hier ook gebruik van maken.

Centrale schakeling

Cyril en Ankie hebben centraal schakelen in hun huis toegepast, d.w.z. meerdere lampen of apparaten tegelijk schakelen met één schakelaar.
In de slaapkamer zit boven het bed een schakelaar: met één druk op de knop kunnen alle rolluiken geopend of gesloten worden. Een tweede knop is voor de verlichting: door alle lampen in één keer tegelijk uit te schakelen, kan het huis dus als het ware in één keer in de ‘nachtstand’ geschakeld worden, terwijl het aanzetten van alle lampen de functie van een ‘paniekschakelaar’ heeft. Ze moeten even tellen, maar weten het niet precies: er blijken meer dan 20 lampen met de schakelaar ingeschakeld te worden, tot in de kelder en op de zolder toe! Gelukkig hebben ze de paniekschakelaar nog niet hoeven te gebruiken, maar mochten ze in de toekomst ‘s nachts onraad in huis bespeuren, dan is het natuurlijk een geruststellend gevoel dat je vanuit je bed het hele huis fel in het licht zet, met slechts één druk op de knop.

Ankie: ' In ons vorige huis moest je alles voor het slapen gaan controleren, nu ga je gewoon naar boven en schakel je alles in één keer uit. De verlichting van de afzuigkap zou ik eigenlijk ook op de centrale aan-/uitschakeling willen hebben, die wordt nog wel eens vergeten.'

Afstandsbedieningen, eentje boven en eentje beneden

Het stel heeft gekozen voor twee afstandsbedieningen, die identiek geprogrammeerd zijn. Eentje ligt boven en de ander beneden. Ze worden gebruikt voor de bediening van de rolluiken. Ideaal, omdat het huis nogal wat ramen telt. ‘Met andere systemen zijn meestal 5 of 6 knoppen beschikbaar, zodat je verplicht bent om een heel blok rolluiken in één keer te laten zakken. Met deze Hager afstandsbediening hebben we 24 opties, dus kunnen we echt iedere kamer afzonderlijk regelen. Dat is precies wat we graag wilden.’

Nog wat te wensen over ... de Roomcontroller

Nadenkend over toekomstige uitbreidingen, zijn er ook nog wat wensen. Een daarvan is de Roomcontroller (een intelligente viervoudige schakelaar met display) met allerlei scenario’s daarin geprogrammeerd. Dat is een mooie aanvulling op de afstandsbedieningen.

  Woordenlijst  
 
 © Hager Home Solutions l Auteursrecht I Sitevoorwaarden I Hager zakelijk | Cookies I Privacy